ម្ទេសកិន និងម្ទេសក្រៀមវៀតណាម អាចបណ្ដាលឱ្យមានជំងឺមហារីក ព្រោះថា....
ប៉ូលិសវៀតណាមរកឃើញកន្លែងកិននិងហាល ម្ទេស៥កន្លែងនាំទៅលក់ក្រៅប្រទេស មានផ្ទុកជាតិពុលកម្រិតខ្ពស់ ដែលអាចបង្កជំងឺមហារីកបាន។
ក្រុមជំនាញវៀតណាម បានចុះទៅកាន់ទីតាំងលក់ដូរចំនួន ១០កន្លែង នៅទីក្រុងហាណូយ, ខេត្តហ័រ, ដាណាង, ក្វាងណាម, ក្វាងង៉ៃ, ទីក្រុងហូជីមិញ, ខេត្តដុងថាប់, ដុងង៉ៃ, បារា, វង់តូ, និងខេត្តបិញភឿក ព្រមទាំងបានរឹបអូសគំរូផលិតផលម្ទេសចំនួន ២៦២កញ្ចប់ យកមកធ្វើការពិសោធន៍តែម្តង ទើបបានជារកឃើញថា ៣៦ភាគរយ ក្នុងចំណោមផលិតទាំងអស់ មានផ្ទុកសារធាតុពុលដ៏គ្រោះថ្នាក់បំផុត ដល់សុខភាពអ្នកបរិភោគ។
សារធាតុពុលក្នុងផលិតខាងលើនេះ គឺត្រូវបានក្រុមជំនាញវៀតណាមអះអាងថា បានកើតមានឡើងក៏ព្រោះតែការផលិតដោយគ្មានអនាម័យ និងវេចខ្ចប់មិនបានត្រឹមត្រូវ ដែលធ្វើឲ្យមេរោគបង្កប់ក្នុងនោះ ហើយកើនឡើងបានយ៉ាងងាយ បណ្ដាលឱ្យកើតជាជំងឺមហារីកបាន៕






Post a Comment